czwartek, 03 września 2020 15:28

Metodą na „Blika” straciła 2000 zł

 

Policjanci ostrzegają przed oszustami, którzy wciąż na różne sposoby próbują wyłudzić pieniądze od swych ofiar.

W ostatnim czasie przestępcy notorycznie wykradają dane do kont na profilach społecznościowych, logują się do nich, a następnie potencjalną ofiarę, która znajduje się w grupie znajomych, proszą o szybką pożyczkę na zakupy metodą na tzw. „Blika”.

W minioną środę 2 września policjanci otrzymali zgłoszenie dotyczące oszustwa dokonanego taką metodą - ofiarą przestępców padła mieszkanka Gniezna, która w wyniku ich działania straciła 2000 złotych.

Jak postępują złodzieje? Kradną oni tożsamość osoby, podszywają się pod nią i wykorzystując zaufanie proszą jej znajomych o podanie bankowego hasła „Blik”. Wymyślają przy tym różne historie, np., że właśnie stoją przy kasie i chcą zapłacić za zakupy, ale ich karta płatnicza akurat w tym dniu straciła ważność.

Jak przestrzec się przed utratą pieniędzy? Bądźmy czujni i nie dajmy się zwieść pozorom. Czytajmy także dokładnie komunikaty przychodzące na telefon podczas każdej transakcji. Taka forma kontaktu może się okazać zwykłym oszustwem. My natomiast możemy stracić swoje oszczędności, ponieważ przestępcy zamiast stać przy kasie, stoją właśnie przy bankomacie i wypłacają nasze ciężko zarobione pieniądze.

Gnieźnieńscy policjanci apelują, by w podobnych przypadkach zawsze potwierdzać, czy prośbę o pomoc kieruje rzeczywiście nasz znajomy. Warto po prostu zadzwonić do osoby proszącej o pomoc i potwierdzić, czy rzeczywiście to ona kontaktowała się z nami za pośrednictwem komunikatora.

źródło: KPP Gniezno

 

2 komentarzy

  • Link do komentarza Maciej piątek, 04 września 2020 23:24 napisane przez Maciej

    Niestety znam taki przypadek, złodziej pisał do ofiary żeby potwierdziła płatność a ona to zrobiła bo myślała że pomaga znajomej...

  • Link do komentarza rezigiusz czwartek, 03 września 2020 20:55 napisane przez rezigiusz

    Powiem tak w większości banków płatność BLIK trzeba potwierdzić w aplikacji danego banku "gdzie i jaką kwotę się przelewa" to znaczy że autoryxuje się dana płatność wcześniej ustalonym kodem.

    Powiem tak nie za bardzo wierzę w zaistniałą sytuacje opisaną a co za tym idzie w to iż pani ofiara nie zdawała sobie sprawy.

    Po to jest autoryzacja płatności/przelewu w BLIKu aby nie dać się naciągnąć.

    Po drugie 99%użytkowników smartfonów ma na swoich urządzeniach załączony BT a to nic prostszego aby włamać się do danego urządzenia.

    MYŚLENIE NIE BOLI !!!

Skomentuj

W związku z dbałością o poziom komentarzy, prowadzona jest ich moderacja. Wpisy wulgarne, obsceniczne czy obrażające innych komentatorów i naruszające podstawowe zasady netykiety (np. pisane CAPS LOCKIEM), nie będą publikowane. Zapraszamy do kulturalnej dyskusji. Ponadto prosimy nie umieszczać wklejonych obszernych tekstów, pochodzących z innych stron, do których to treści komentujący nie posiadają praw autorskich. Ponadto nie są dopuszczane komentarze zawierające linki do serwisów, prowadzonych przez wydawców innych lokalnych portali.

m

Ostatnio dodane